Pulverdietten

Slankepulver hjelper til med å dempe sult, og det hjelper deg til å innta færre kalorier når det brukes riktig. Dusinvis av varianter lover gull og grønne skoger, men ikke alle holder sine løfter. Snarere enn å stole på det første slankepulveret du finner, er det bedre du bruker et sunt pulver kombinert med et balansert kosthold og en aktiv livsstil.

Forskjellige typer slankepulver

Slankepulver inkluderer drikkemiks, proteinpulver, måltidserstatninger og pulveriserte kosttilskudd. De er designet for at du skal føle deg mett med bare et moderat antall kalorier, slik at du kan spise mindre i løpet av dagen og gradvis gå ned i vekt. Pulveret inneholder primært dehydrerte proteinkilder som soya eller mysepulver, malte korn, vitaminer og mineraler, smaksforsterkere og kunstige eller naturlige søtstoffer. Ikke alle pulver har de samme ingrediensene, antall kalorier per porsjon eller samme effekt på appetitt og metthet. Sjekk ingrediensene og innholdstabellene nøye når du sammenligner produkter.

Forventede resultater

Regelmessig bruk av et diettpulver som stimulerer følelsen av metthet er en måte å kutte kalorier og slanke seg. Pulver som har myseprotein som hovedingrediens er effektive, fordi de fungerer som en appetittdemper. Soyapulver har liknende effekter. I en studie av svært overvektige deltakere, viste det seg at de som drakk soya-baserte måltidserstatninger oppnådde “vesentlige (positive) forandringer på kroppsvekt ” og kroppsfasong. Den viste også at overvektige pasienter som fulgte en diett med proteinrikt pulverisert kosttilskudd mistet mer vekt etter 12 måneder i forhold til pasienter som fulgte et mer konvensjonelt balansert kosthold og ikke brukte kosttilskudd.

Ernæringsprofil

Hvor mett du føler deg etter å ha konsumert et diettpulver kommer an på en kombinasjon av flere faktorer, inkludert kalorimengden i produktet og dets næringsinnhold. En standard 30-grams porsjon av myseproteinpulver har ca 110 kalorier, 2 gram fett, 1 gram  karbohydrater, 1 gram sukker og 23 gram protein. De fleste erstatningsdrikker for et måltid inneholder primært sukker i stedet for protein. Selv om sukker kan føre til et betydelig og varig vekttap, er det langt mindre næringsrikt enn protein, og effekten på metthetsfølelse er svært variabel og avhengig av faktorer som inkluderer bruksmåter og kontekst.

Forhåndsregler

Slankepulver er klassifisert som kosttilskudd, noe som betyr at de ikke er underlagt de samme helsemessige forskrifter som ekte mat. Pulver og måltidserstatninger har ingen formelle ingrediensstandarder og kan love ting som ikke er underbygget av vitenskapelig forskning. Før du bruker noe som helst diettpulver, om det er for vekttap eller for å supplere vanlige måltider, bør du kontakte din lege for godkjenning.

Betraktninger

Det å undertrykke appetitten ved hjelp av et diettpulver gir ingen garanti for en vellykket slankekur. Du må ta inn færre kalorier enn du forbrenner for å kunne gå ned i vekt, så det er ikke sannsynlig å se resultater hvis du bare begynner å bruke pulver som et tillegg i kostholdet (og ikke endrer noe annet), eller hvis du bruker et måltidserstatningspulver som ikke gir metthetsfølelse. Den sunneste måten å opprettholde metthet og oppnå en sunn vekt, er gjennom en balansert, næringsrik diett og regelmessig mosjon.